01/05/2015

Albert Ainshtaini ishte qartësisht një gjeni, dhe shumë prej nesh kanë pyetur hera-herës, “sesi funksiononte truri i tij?” Patologu Tomas Harvery çuditej për të njëjtën gjë dhe ai vendosi të gjente përgjigjen. Nëse ai duhej të thyente disa rregulla përgjatë rrugës, kështu le të ishte. Përpara vdekjes së tij në

John McCluskey nuk ishte një burrë I këndshëm. Pasi i shpëtoi burgut të Arizonës, ai vrau një çift pleqsh, i dogji trupat e tyre, dhe u vodhi kamionin. Në fund, McCluskey u rikap, u provua dhe u gjet fajtor për vrasje. Sidoqoftë, faza e dënimit ishte paksa më e vështirë.

Francis Leavy ishte një zjarrfikës i përkushtuar gjatë viteve 1920. Ai e dashuronte punën e tij, dhe kolegët e donin atë. Ai ishte një njeri i këndshëm, gjithmonë gati me një buzëqeshje dhe një dorë për të ndihmuar. Në Prill 18, 1924, kolegët e Francis u bënë të ndërgjegjshëm për

Asnjë vend sunit, aleat i Perëndimit, nuk ka arritur të vendosë një regjim demokratik dhe të qëndrueshëm. Fatkeqësisht, ndërkohë që Irani dhe Perëndimi afrohen gradualisht, Turqia është duke u larguar nga aleatët e saj të vjetër, ndërsa marrëdhëniet e saj me Iranin vazhdojnë të përkeqësohen Nuray Mert “Hurriyet” Diplomacia perëndimore,