December 2014

Odisea e Norman Atlantic, anijes që mori flakë rrugës për në Ankona. Bilanci i viktimave, si u shpëtuan fëmijët, shkaqet dhe dinamika e ngjarjes, si përpjekjet e ekipeve të shpëtimit që kanë vazhduar gjithë natën “Eshtë keq, shumë keq. U këput edhe kavoja e dytë. Ka shumë tym. Pasagjerët i

Në fotografinë e parë më poshtë, vogëlushi James Dorbor është duke ndërruar jetë në një spital në Monrovia në shtator të 2014-ës. Në fotografinë e dytë, i ati është duke e qarë. Epidemia ka disa muaj që është ulur këmbëkryq. Alarmin e parë e dha Mjekë pa Kufij në mars.

Dokumenti i quan të rrezikshëm për Moskën edhe ata “procese të instalimit, në shtetet kufitarë, të regjimeve politika e të cilëve është kërcënim për interesat e Rusisë”, dhe rendit mes rreziqeve për sigurinë kombëtare edhe “veprimtarinë e shërbimeve të fshehtë të huaj, ashtu si dhe përdorimin e mundshëm brenda Rusisë

Në prag të vitit të ri, Evropa është një kontinent i pasigurt për shkak se është bërë e paparashikueshme në kufijtë e saj. Evropës i nevojiten urgjentisht dy gjëra: një doktrinë e re për politikën e sigurisë – dhe një politikë për të ndërtuar besimin Christian F. Trippe Që nga

Stephen M. Walt Foreign Policy Ja një program universitar pesëminutësh për marrëdhëniet ndërkombëtare. Konsiston në pesë koncepte bazë, që t’ju mësojnë gjithë sa duhet të dini në lidhje me botën magjepsëse të marrëdhënieve ndërkombëtare. Dhe nëse nuk jeni një lexues i avashtë, nuk besoj se do ju kërkojë më shumë

Inflacioni i ulët, rreziqet gjeopolitike, mungesa e reformave strukturore. Por edhe rënia e BRIKS-it, fundi i likuiditetit në para dhe kohët e këqija që po kalon FED-i amerikan Efekti “Flutur” Gjendja “shëndetësore” e ekonomisë botërore është kaq e brishtë, sa do të mjaftonte një përplasje e flatrave të një fluture