21/12/2014

Nga Jean-Jacques Kourliandsky Studjues në Institutin e Marrëdhënieve Ndërkombëtare Strategjike, Francë A është një surprizë kjo etapë e re e afrimit mes Kubës dhe Amerikës? Ky vendim është me të vërtetë një surprizë sespse askush nuk e priste që marrëdhëniet midis Shteteve të Bashkuara dhe Kubës, të ndërprera qysh prej

“Pyetja nuk është nëse, por kur do të gjendemi përballë sulmit të parë kibernetik me përmasa katastrofike”. Fjalët e thëna vetëm një javë më parë nga kreu i ri i National Security Agency i SHBA, zëvendës admirali Michael MCRogers nuk mund të kishin qenë më profetike. Sulmi ndaj Sony-t, për

Popullariteti i Facebook në mesin e të rinjve po vazhdon të bie, pasi që përdoruesit e rinj gjithnjë e më shumë po kthehen kah aplikacionet e mesazheve në kohë reale, dhe në rrjetin social rival – Twitter. Një raport i ri nga Frank N. Magid Associates, i cili është raportuar

Me sa duket, Samsung përfundimisht mund ta lëshojë modelin e saj të vonuar të telefonit – modelin Z1, i cili bazohet në sistemin operativ të kompanisë jugkoreane të njohur si Tizen. Sipas gazetës koreane The Economic Daily thuhet se lansimi i modelit të ri të telefonit të Samsung do të

Një dosje e rrallë sekrete zbulohet në Arkivin Britanik, e cila publikohet për herë të parë në gazetën “Panorama”. Bëhet fjalë për një çështje top-sekret, e cila u hap si dosje vetëm vitin e kaluar nga autoritetet britanike. Një dosje pune e kryeministrit britanik, Klement Etli, e marsit 1950, flet

Bota ka shmangur një tjetër Depresion të Madh, por ne mezi e kuptojmë. Ja se pse Daniel W. Drezner Recesioni i madh i lindur në Shtetet e Bashkuara në 2007, i rritur në Europë e më pas i përhapur në të gjithë botën, premtonte në fillim dëme më të më