20/12/2014

Si e shndërruan atë që ishte një prej vendeve më të qëndrueshme dhe të begatë të Afrikës në një grumbull rrënojash. Falë përgjegjësisë së këtyre 3 njerëzve, Perëndimi tashmë po kundron shpërbërjen e Libisë dhe shndërrimin e luftës civile në një konflikt rajonal, me përfshirjen e aktive të Egjiptit dhe

Didier Billion Zëvendës drejtor i Institutit të Marrëdhënieve Ndërkombëtare Strategjike , Francë Duket sikur aleancat tradicionale të Turqisë janë gati për t’u zgjidhur. Disa komentatorë perëndimorë kanë kritikuar fuqishëm Turqinë, duke akuzuar atë se po bën një lojë dyfishe madje trefishe dhe duke u bërë vetë ajo një faktor plotësues

Nga Michael Martinez E ndodhur vetëm 90 milje detare larg, Kuba pashmangshmërisht ndan një histori të gjatë me SHBA, që nga konkuistadorët dhe deri tek lufta spanjollo-amerikane dhe së fundmi Lufta e Ftohtë. Ja disa nga momentet kyçe në marrëdhëniet mes dy vendeve, edhe para se këto të formoheshin si