12/12/2014

Afro pesëdhjetë e dy vjet më parë, në tetor të vitit 1962, SHBA dhe BRSS iu afruan pragut të luftës bërthamore gjatë asaj që është bërë e njohur si Kriza e Raketave Kubane. Mund të jetë shembulli më i famshëm, por kriza nuk ka qenë e vetmja herë kur Lufta

Andreas Krieg Deklarata e kohëve të fundit e Pentagonit, se Irani mund të ketë kryer sulme ajrorë kundër objektivave të ISIS-it në Provincën Diyala të Irakut, flet qartë për miratimin e heshtur të SHBA për rritjen e aktivitetit ushtarak të Iranit në Irak. Asnjë operacion ushtarak i një përmase të

David Shukman Herën e parë që kam dëgjuar për virusin e Ebolës ka qenë gjatë një stërvitjeje për luftën biologjike. Ishte fillimi i viteve 1990 dhe po filmonim në bazën ajrore të ushtrisë amerikane në Fort Detrick, Maryland. Të fshehur brenda kostumeve shumë të mëdhenj, ushtarët po praktikonin transportimin e

Drejtori i CIA-s, John Brennan mbrojti dje, gjatë një konference të paprecedentë për shtyp, teknikat e ashpra të marrjes në pyetje, duke thënë se këto kishin ofruar informacione “të dobishëm” duke përfshirë edhe sulmin që coi në vdekjen e Osama bin Ladenit. POr ai tha se “nuk mund të dihet”

Vizita e Presidentit rus Vladimir Putin në Indi thekson vendosmërinë e tij për të tejkaluar vështirësitë, që kanë sjellë sanksionet e Perëndimit Kryeministri Indian Narendra Modi planifikon të zgjerojë akoma më shumë bizneset e Indisë duke rritur bashkëpunimin me partnerët e huaj, duke nxitur investimet në vend dhe një ndryshim

Dan Tapalaga Hotnews.ro Në këtë Lindje shumë gri, ku vërshojnë lajme të këqija, një popull shpalli haptazi orientimin e tij pro-perëndimor duke zgjedhur një gjerman si president. Kjo zgjedhje simbolike, midis një gjermani dhe një nacionalisti, kjo është deklarata më e fuqishme ndajt vlerave të Perëndimit që ka bërë Rumania qysh