11/12/2014

DOMINIQUE ALBERTINI Sipas FMN, GDP e Kinës e shprehur me paritetin e fuqisë blerëse duhet ta kalojë këtë vit GDP e SHBA. Kjo është tashmë zyrtare: Kina është fuqia e parë ekonomike e botës. Kjo është  raportuar nga site amerikan informacioni financiar, i cili i referohet të dhënave të fundit

Lufta ndaj ekstremistëve islamikë të ISIS i ka sjellë nën vëmendjen e publikut. Por kush janë kurdët: E mbi të gjitha përse nuk kanë patur kurrë një shtet? Në sistemin patriarkal kurd, në mënyrë paradoksale janë gratë që e trashëgojnë gjuhën, zakonet dhe kulturën. Gra të reja me shprehje krenare

Për dhjetëra vjet bakteriofagët kanë qënë alternativa sovjetike për antibiotikët. Perëndimi i zbulon sot, në luftën kundër super-baktereve Pesëmijë dollarë. Është tarifa e praktikuar për të huajt në udhëtimet e shpresës drejt Tbilisit.  Mbulesa plagësh, që dhembin dhe lëndohen më tej për shkak të infeksionit që gjetkë është e pamundur