08/12/2014

Një intervistë e pamundur me filozofin Herbert Spencer Në shkrimin e 1891, të titulluar “Nga liria në skllavëri” (i shfaqur si hyrje në një vëllim të kuruar nga Thomas Mackay), Herbert Spencer kundërvë logjikën e bashkëpunimit vullnetar, kryesore e ekonomisë së tregut, me atë të bashkëpunimit të detyruar, e bërë

FOTO-Partizani-Tirana, derbi ndizet pak minuta para fillimit FOTO-Partizani-Tirana, derbi ndizet pak minuta para fillimit

Kjo fotografi tregon “Apple-1”, paraardhësin “e lashtë” të Mac-ëve të sotëm. Eshtë kompjuteri i parë i prodhuar nga Steve Jobs në garazhdin e prindërve të tij. Modeli i paraqitur në këtë fotografi u shit për 150 mijë dollarë në një ankand në vitin 2010. Krijuar në 1976 në garazhdin e

Krishtlindjet dhe me pas Viti i Ri është ne prag dhe shume njerëz fillojnë te mendojnë për dhuratat qe tua bëjnë kush fëmijëve, kush te dashurve, kush miqve. Me poshtë është një liste me sugjerime për ata qe janë te dashuruar me teknologjinë dhe internetin. Sipas te dhënave te operatoreve

Me poshtë janë renditur 15 gënjeshtra që botërisht dihen si të vërteta. 1. Muri Kinez mund të shihet nga Hëna: nëse ndodheni në Hënë mund të shihni shumë gjëra por Muri Kinez nuk është njëri prej tyre. Në librin e titulluar “Second Book of Marvels” botuar në vitin 1983 autori

Nuk është vetëm çështje supersticioni. Sipas studimeve, procesi i Hënës së plotë rastis me një rritje të rrugaçërisë. Jonathan Brown dhe Rebeca Bowle kanë hedhur dritë në këtë fenomen qiellor 1. Faza e Hënës së plotë ndodh atëherë kur ajo është në anë të kundërt me Tokën nga Dielli, si