07/12/2014

Të vetmet gjëra të sigurta janë bombat japoneze dhe të vdekurit amerikanë. Por pyetjeve si dhe përse që iu shtuan atij mëngjesi të 7 dhjetorit 1941 – kur baza detare amerikane e Pearl Harbour u sulmua nga forcat ajrore japoneze – historianët nuk u japin të njëjtat përgjigje. Pyetja është:

Harold James Profesor i Historisë dhe Çështjeve Ndërkombëtare në Universitetin e Princetonit, Profesor i Historisë në Institutin e Universitetit Evropian, Firence, dhe një studiues në Qendrën për Inovacione të Qeverisjes Ndërkombëtare Besimi i Putinit se kriza ekonomike ishte duke i shkaktuar Perëndimit shpërbërjen ishte në një linjë me idetë tradicionale

Mohim, sakrificë, por asnjëherë dorëzim: ky është shpriti skocez, që i kundërvihet sigurisë së ftohtë të anglezëve. Ky ishte shpirti me të cilin skocezët përballën betejat e tyre kundër Anglisë. Ky ishte shpirti me të cilin luftoi, në emër të lirisë, William Wallace, “Braveheart” që u bë i famshëm prej