04/12/2014

Në vitin 1902, Klimt realizoi Beethoven Frieze për ekspozitën e 14 të “Vienna Secessionist”, e cila ishte menduar të organizohej si përkujtimore për Ludvig Van Beethovenin dhe ku do të spikaste një skulpturë monumentale polikromatike me autor Max Klingerin. E realizuar posacërisht për ekspozitën, piktura u realizua direkt në mure

Katër vjet më parë, Samsung e kishte “trazuar” tregun mobil me modelin e parë të fabletit Galaxy Note, kombinimin e parë të telefonit me tablet, dhe duke ia dhënë emrin e parë këtij lloji të pajisjes mobile. Këtë vjeshtë, Apple iu bashkua industrisë me iPhone 6 Plus, ndërsa Samsung doli

Twitter prezantoi veçoritë edituese të fotografisë në një përditësim që e bën rrjetin social shumë të ngjashëm me atë të Instagram. Kompania e përditësoi aplikacionin për sistemet iOS dhe Android të martën me disa filterë të rinj për t’i dhënë efekte të ndryshme fotografisë në mënyrë që përdoruesit të kenë

Elisabeth Braw Edhe pse një pushtim ushtarak është për t’u përjashtuar, pas krizës në Ukrainë, shtetet që ndodhen në brigjet e Detit balltik kanë frikë nga Rusia. Dhe për t’u mbrojtur i kërkojnë ndihmë NATO-s Në fillim të nëntorit, një luftanije ruse hyri në zonën e veçantë ekonomike të Letonisë,

Paul Krugman Këtu jemi dëshmitarë të fuqisë së madhe shkatërruese të ideve të këqia. Nuk është i tëri faji i Gjermanisë – Gjermania është një aktor i madh në Europë, por ajo është në gjendje që të imponojë politika deflacioniste, vetëm sepse një pjesë e madhe e elitës europiane e