December 2014

Bota u bë në vitin 2014 rrëmujë. Ebola në Afrikë. Lufta në Ukrainë. Shtimi i veprimeve vrasëse të “Shtetit Islamik”. Masakra ndaj nxënësve të pafajshëm në Pakistan. Lufta e Gazës në Lindjen e Mesme. Triumfi zgjedhor i partive të djathta në Evropë. Lufta pashpallur e bandave në Meksikë. Kudo që

Mediet italiane kanë hedhur dritë mbi misterin e anijes së mallrave “Blue Sky”, anijes me 600 emigrantë që lëshoi një alarm SOS mesditën e sotme. Duke cituar autoritetet greke, mediet në Itali raportojnë se anija nuk ka asnjë problem mekanik dhe asgjë të dyshimtë në bord. Dy helikopterë italianë e

Si një stuhi ndijore shijesh dhe kënaqësi e evoluar në të njëtën kohë që gërshetohet me kulturën dhe shkencën, vera prek dhe bashkon mendjen dhe trupin, është pra një lloj metafore e qënies njerëzore, shoqe e lashtë rrugëtimi. Këtë e thonë dy emra të shquar të shkencës bashkëkohore, Ian Tattersall,

Ukraina mirëpret në të njëjtin territor popuj me identitete të shumta dhe me kujtesa kontradiktore. Një histori që e bën problematike bashkëjetesën e tyre në një shtet të vetëm Lufta civile e shpërthyer në Ukrainë nuk është frut i rastësisë apo i rrethanave, por i ka rrënjët e saj në

Ditët, mes Krishtlindjeve dhe Festës së Fundvitit edhe ne si fqinjët jemi mësuar t’i bëjmë urimet me spumante, por nëpër botë, “Gëzuar!” bëhet me gjithfarë lloj pijesh, rezultat recetash nga më të ndryshmet. Ja disa nga ato që na u dukën më interesante nga njëzetepesë pijet që ofronte përzgjedhja e

Dhjetë vjet nga katastrofa natyrore e tsunamit të 26 dhjetorit 2004, bota ka kujtuar 230 mijë viktimat e valës gjigande të provokuar nga termeti i tretë më e fuqishem i regjistruar ndonjëherë Pesëmbëdhjetë minuta, një interval kohe pa fund mes tërmetit të fortë përgjatë Sumatrës dhe fillimit të shkatërrimit nga