November 2014

Andi Qinami E dinim që “Kantina Nurellari”, themeluar që në vitin 1995, ndodhet në afërsi të qytetit të Beratit, mbi një reliev kodrinor. Kishim dëgjuar për prodhuesin të ishte i apasionuar dhe i vullnetshëm në punën e tij. Edhe vera e tij “Montemeca”, na kishte rezultuar diskrete, afro një vit

Sipas raportit më të fundit të publikuar nga DigiTimes, Samsung, Apple dhe LG janë tri kompanitë më të mëdha në botë për krijimin e telefonave inteligjentë për momentin, pasuar nga kompanitë kineze si Huaëei, Xiaomi dhe Lenovo në vend të katërt, pestë dhe gjashtë. Ndërkohë, ZTE, një kompani kineze e

Disa pasoja të këtyre zhvillimeve mundet gjithësesi të zbulohen negative. Nëqoftëse është e mundur të analizohet pamja dhe zërin i një personi me ndihmën e një programi për të njohur emocionet e tij dhe vlerësuar besimin, shoqëritë tona do të duhet të përshtaten. Sepse një numër veprimesh tona të përditshme

Nëse mendoni se ekranet Quad HD janë më të mirët në ditët e sotme tek telefonat inteligjentë, mendohuni sërish. Sipas Qualcomm, kompania e cila merret me zhvillimin e disa teknologjive në pajisjet mobile, telefonat inteligjentë me rezolucion 4K do të vijnë së shpejti. Në kohën kur Apple prezantoi iPhone 4

Prodhimi i naftës i ka zhvendosur kohët e fundit edhe raportet në botën e energjisë. Arabia Saudite po teston së fundi kufijtë e durimit amerikan për të përfunduar të ashtuquajturën “Fracking-Party” Matje e forcave në tregun e karburanteve. Duke i falënderuar të ashtuquajturin reovlucion “Fracking”, SHBA po përpiqet të marr

JEAN PAUL FITOUSSI* Ajo që rrëfeva është një histori e trishtë. Historia e një defiçiti të demokracisë që rritet,  e shkatërrimit të një kapitali njerëzor dhe shoqëror, e një zhvlerësimi të të ardhmes. E megjithatë Europa është e pasur, për nga burimet, cilësia e jetës, kapitali i dijeve, aftësia e