November 2014

Globalizimi i ushqimit në shekullin e XV-të:Në Botën e Re europianët zbuluan misrin dhe specin djegës, duke sjellë nga ana e tyre agrume dhe kallamsheqeri. Viti 1492 është edhe fillimi i një globalizimi të ushqimit Qysh nga kontaktet e para me Botën e re, europianët nënvizojnë pasurinë e bimësisë, pjellorinë

Thierry Coville Studjues në Institutin e Marrëdhënieve Ndërkombëtare Strategjike, Francë A lejoi java e kaluar e negociatave afrimin e pozicioneve të Perëndimorëve dhe Iranit? A ishte një ngjarje e shënuar vizita e ministrit të punëve të jashtme të Arabisë Saudite? Vendimi për zgjatjen e negociatave shpjegohet me një afrim të

Themelohet Instituti Shqiptar i Diplomacisë Publike Në ditën e pavarësisë, në Nëntorin që bashkon shqiptarët anekënd globit, themelohet “Instituti për Diplomaci Publike dhe Komunikim Strategjik” (IDPKS). Instituti, i pari i këtij lloji në Shqipëri, synon përmirësimin e imazhit të Shqipërisë, promovimin e një bashkëpunimi të frytshëm mes Shqipërisë dhe vendeve

Vendet e OPEC janë shqetësuar nga rënia e çmimit të naftës. Presioni është i lartë, pasi preken buxhetet e tyre. Por sa fuqi ka OPEC të kontrollojë çmimin e naftës? Rënia e çmimit të naftës është një problem për vendet e OPEC-ut (Organizata e vendeve eksportuese të naftës): sa më

Sonim, kompania që merret me krijimin e telefonave inteligjentë të pathyeshëm, ka krijuar së fundmi telefonin XP7 Android 4.4 KitKat. Ai cilësohet si telefoni inteligjent më i fortë deri tani me lidhjen 4G LTE. Përveç mbrojtjes deri në gradën ushtarake, ky telefon ofron gjithashtu edhe ekran të pathyeshëm. Ai ka

Amartya Sen Shtrirja dhe rëndësia e teorisë së zgjedhjes sociale është shumë e madhe. Në vend të dëmtonte rendjen drejt arsyetimit social, teorema shumë sfiduese e pamundësisë e Arroët, si dhe vëllimet e shumtë që ajo frymëzoi, ka forcuar së tepërmi aftësinë tonë për të menduar në mënyrë racionale për