28/11/2014

Çdo vit, panairet e paisjeve të teknologjisë së lartë tërheqin konsumatorë të shumtë në Shtetet e Bashkuara, Japoni, Evropë dhe në gadishullin arabik. Megjithëse shumica e njerëzve janë tashmë të rrethuar nga pajisje elektronike inteligjente të të gjitha llojeve, gjithmonë disa dëshirojnë edhe një më shumë, e cila të jetë

Që nga ndarja nën Perandorinë romake tek pushtimet barbare, nga administrimi bizantin, tek bëmat e heroit kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu: po përse vallë historia mijëvjeçare e Shqipërisë na çon deri në Gargano? Giovanni Armillotta Shqipëria moderne (“Vendi i Shqiponjave”) nisi të quhet kështu duke filluar nga shekulli XI, së pari

FERGUSON / Janë në mënyrën e tyre të kënaqur dhe ta thonë pa e stërholluar shumë: falë rrethit mediatik të ndërtuar rreth vrasjes së Michael Brownit, lagje zezakësh në rrethinë të një qyteti të humbur në mes të Amerikës është kthyer në qëndrën e botës. E ata ndihen protagonistët në

Globalizimi i ushqimit në shekullin e XV-të:Në Botën e Re europianët zbuluan misrin dhe specin djegës, duke sjellë nga ana e tyre agrume dhe kallamsheqeri. Viti 1492 është edhe fillimi i një globalizimi të ushqimit Qysh nga kontaktet e para me Botën e re, europianët nënvizojnë pasurinë e bimësisë, pjellorinë

Thierry Coville Studjues në Institutin e Marrëdhënieve Ndërkombëtare Strategjike, Francë A lejoi java e kaluar e negociatave afrimin e pozicioneve të Perëndimorëve dhe Iranit? A ishte një ngjarje e shënuar vizita e ministrit të punëve të jashtme të Arabisë Saudite? Vendimi për zgjatjen e negociatave shpjegohet me një afrim të

Themelohet Instituti Shqiptar i Diplomacisë Publike Në ditën e pavarësisë, në Nëntorin që bashkon shqiptarët anekënd globit, themelohet “Instituti për Diplomaci Publike dhe Komunikim Strategjik” (IDPKS). Instituti, i pari i këtij lloji në Shqipëri, synon përmirësimin e imazhit të Shqipërisë, promovimin e një bashkëpunimi të frytshëm mes Shqipërisë dhe vendeve