27/11/2014

Vendet e OPEC janë shqetësuar nga rënia e çmimit të naftës. Presioni është i lartë, pasi preken buxhetet e tyre. Por sa fuqi ka OPEC të kontrollojë çmimin e naftës? Rënia e çmimit të naftës është një problem për vendet e OPEC-ut (Organizata e vendeve eksportuese të naftës): sa më

Sonim, kompania që merret me krijimin e telefonave inteligjentë të pathyeshëm, ka krijuar së fundmi telefonin XP7 Android 4.4 KitKat. Ai cilësohet si telefoni inteligjent më i fortë deri tani me lidhjen 4G LTE. Përveç mbrojtjes deri në gradën ushtarake, ky telefon ofron gjithashtu edhe ekran të pathyeshëm. Ai ka

Amartya Sen Shtrirja dhe rëndësia e teorisë së zgjedhjes sociale është shumë e madhe. Në vend të dëmtonte rendjen drejt arsyetimit social, teorema shumë sfiduese e pamundësisë e Arroët, si dhe vëllimet e shumtë që ajo frymëzoi, ka forcuar së tepërmi aftësinë tonë për të menduar në mënyrë racionale për

Kërkesa për ata që mund të punojnët me dronë (fluturaket e telekomanduara) është shumë e madhe. Kompanitë e mëdha si Amazon dhe Facebook po kerkojnë pilotë që mund t’i udhëheqein dronët dhe inxhinierë me përvojë në ndërtimin e fluturakeve pa pilot. Dhe ata janë të gatshëm të paguajnë shumë dollarë