20/11/2014

Shumë njerëz që kanë dëgjuar të flitet për Teorinë e Evolucionit, mendojnë se ajo ka të bëjë vetëm me fushën e biologjisë dhe se nuk ka lidhje me jetën e tyre, por një mendim i tillë është krejt i gabuar, sepse shumë më tepër se një koncept biologjik, Teoria e

Duke menduar për pafundësinë, gjëja e parë që të vjen ndërmend është universi. Yjet, galaktikat, objektet miliarda vjet dritë larg. Po universi është vërtet i pafund? Përgjigjja e kësaj pyetjeje nuk dihet ende me saktësi. “Ajo që mund të themi është se rajoni i kuptueshëm i universit te ne është

Quhet Kevin Systrom dhe ishte vetëm 30 vjeç kur krijoi aplikacionin e fotove Instagram, prej të cilit fitoi famën dhe marrëveshjen me Facebook. Kevin ka nisur karrierën e tij si inxhinier software. Së bashku me kolegun e tij Mike Krieger, ai linçoi Instagramin në tetor të vitit 2010. Është diplomuar

Bastien Alex, Studjues në Institutin e Marrëdhënieve Ndërkombëtare Strategjike, specialist i çështjeve mjedisore dhe energjitike Përse është historike marrëveshja mbi klimën e përfunduar midis Kinës dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës? A është ky një ogur i mirë për konferencën që do të mbahet në Paris për klimën (COP 21)?

Akbar Ahmed Kryetar, Dep. Studimeve Islamike, American University Myslimanët europianë që nisen për të luftuar zakonisht i përkasin brezit të dytë apo të tretë të komuniteteve të imigrantëve nga Lindja e Mesme apo Azia Jugore. Këta breza mund të jenë të dobët, sepse janë në pikën ku mund të humbasin

Disa përdorues të iPhone 6 Plus-it janë ankuar në forumet e Apple-it se kamera e këtij telefoni është shumë difektoze. Sipas tyre, kamera e iPhone 6 Plus-it nuk fokusohet, prandaj bën foto të paqarta, pamja është e mjegullt dhe e shtrembëruar. Si duket problemi lidhet me stabilizuesin optik të imazheve