17/11/2014

Gjermania ka gjasa që do të ketë një influencë të vazhdueshme në rajon, pasi Ballkani Perëndimor ka nevojë për të: Gjermani ka qenë pothuajse kampioni i vetëm i integrimit të mëtejshëm në mes të lodhjes së zgjerimit të Bashkimit Europian. Shpesh ajo është parë si “hegjemoni ngurrues” dhe ky ngurrim

Stephen Holmes & Ivan Krastev Veprimet e Rusisë në Donbas mund të jenë më simbolikë dhe oportunistë, se sa strategjikë. Por kjo nuk i bën më pak të rrezikshëm. Putini e ka humbur tashmë iniciativën që rroku në Krime, duke e shndërruar betejën e përgjakshme për Donbasin në një ngërç

Tom Brook Hollivudi përdor shpesh stereotipet kur paraqet keqbërësit në filma – por pse vallë duan ta largojnë një pjesë jo të vogël të audiencës? Nga një ish operativ sadist i KGB-së në filmin “The Avengers”, tek “The Russian Evildoers” dhe në “A Good Day to Die Hard”, këto kohët

Benoît Vitkine Le Monde Shumë gjykatës të misionit Eulex janë akuzuar për korrupsion dhe pengim hetimesh. Skandali ka prekur misionin më emblematik të jashtëm të Bashkimit Evropian (BE), në një nga vendet më të përkëdhelur nga Komuniteti ndërkombëtar. Misioni i Eulex-it, me 1 600 nënpunës dhe një buxhet vjetor prej

Nga Andi Qinami I quajnë Orange wines sot, verëra si Ribolla Anfora 2006 e prodhuesit Gravner apo Vitovska MM9 (2009) e Vodopivec, për të përmendur ndonjë pak më të famshme. Së fundmi janë vlerësuar me disa çmime dhe jane verëra që më shumë se të tjerat ngjajnë me ato “që

Le Monde Qysh prej një viti janë shtuar shenjat, por është dashur që Mihail Gorbaçovi të bënte një apel në gazetën “Le Monde” të mërkurën më 12 nëntor, që bota perëndimore në mënyrë të ndërgjegjësohet: njëzetë e pesë vjet pas rënies së Murit të Berlinit, një dimër i akullt kërcënon