16/11/2014

Nga American Institute for Contemporary German Studies Gjermania është aktor i jashtëm jashtëzakonisht i veçantë për Ballkanin Perëndimor: asnjë aktor tjetër ndërkombëtar nuk është parë kaq pozitivisht dhe me një koherencë të tillë. Këndvështrimi nga shtetet pasuese jugosllave është se shumica e aktorëve ndërkombëtare vjen me “valixhe”, apo preferojnë që

Endrra e thyer. Burrat presin në radhë në kërkim të një pune për të siguruar ushqimin për familjet gjatë Depresionit të Madh në SHBA

Një libër e shpjegon me hollësi: “Spiunë kundër Armagedonit: Në brendësi të luftërave të fshehta të Izraelit” Komuniteti i inteligjencës izraeliane lulëzoi nga një shërbim spiunazhi i quajtur Shai (një akronim për Sherut Yediot, fjalët hebraisht për “Shërbim Informacioni”). Ai qe dega e inteligjencës së Haganah, organizatës klandestine më të

Autori: Max Ernst Titulli: “Europa mbas shiut II” Data e përfundimit: 1941 Vendi i krijimit: SHBA Stili: Surrealizëm Periudha: Periudha amerikane Zhanri: PIkturë simbolike Teknika: Vaj Materiali: Kanavacë Vepra epike e Max Ernstit, “Europa pas shiut II” është një peisazh abstrakt që ofron një vizion apokaliptik të botës së pasluftës.

Ja çfarë shkruante New York Times ditën kur Hitleri doli nga burgu. Dhe një fotografi ditën e daljes Berlin, 20 Dhjetor 1924 – Adolf Hitleri, dikur gjysmë-perëndia e ekstremistëve, u lirua me kusht nga burgu në Kështjellën Landsberg, në Bavari, sot dhe u largua menjëherë me makinë për në Mynih.