14/11/2014

FIFA ka qenë e vendosur të mos publikojë raportin e Garcias, nga frika se ai mund të ketë bërë akuza të rënda ndaj anëtarëve të komitetit ekzekutiv dhe kulturës së organizatës. Sponsorët e FIFA-s, që përfshijnë Adidas-in, Sony-n, Visa-n dhe Coca Cola-n, e kanë bërë të qartë shqetësimin e tyre

Enrique Krauze* El País Vrasja e 43 studentëve në Iguala është vetëm episodi më i fundit i dhunës dhe korrupsionit që kanë shenjuar historinë e shtetit të Guerreros Masakrimi i 43 studentëve në shkollën normale rurale të Ajotzinapas ka indinjuar shoqërinë meksikane, siç nuk ndodhte prej vitit 1968. Eshtë një

Në internet është përhapur një rregjistrim që thuhet se është i Al Baghdadit, udhëheqësit të Shtetit Islamik. “Muxhahedinët do të vazhdojnë përparimin e tyre, deri sa të mbërrijnë në Romë”. Në rast se do të konfirmohet që zëri është i tiji, do të rrëzoheshin kështu versionet për një mundësi të

Gati në të gjithë historinë tonë luftëtarët shqiptarë kanë qenë pjesë e ushtrive më të mëdha të kohës. Ata u kanë shërbyer me besnikëri dhe trimëri shumë prej figurave më në zë, duke filluar që nga perandorët romakë, ata të perandorisë osmane e deri te ushtria e Napolon Bonapartit. Gati

Jane Ciabattari Lufta e ftohtë ofroi një sfond perfekt për letërsinë e spiunazhit. Mjeshtrat e spiunazhit si James Bondi-i  i Jan Fleming-ut, Smiley i John Le Carre-it dhe Harry Palmer i Len Deighton-it u vendosën kundër homologëve të tyre komunistë, në një lojë globale shahu me lëvizje të përllogaritura shumë

José Ignacio Torreblanca Në fund, konfuzioni është i tillë që, thuhet madje se mund të jemi edhe në 2014-ën, dhe që as 1914-a dhe as 1938-a dhe 1945-a nuk shërbejnë për të kuptuar atë që po ndodh. Kanë të drejtë: 25 vjet pas rënies së Murit të Berlinit, nuk e