13/11/2014

Vojisllav Sheshel është kthyer në Serbi. Tribunali i Hagës për krime lufte në ish-Jugosllavi e ka liruar deri në shpalljen e vendimit kundër tij. Me të ktyher në Beograd ai pralajmëroi një luftë të ashpër politike “Qëllimi im është që sa më parë të rrëzojmë pushtetin e Tomisllav Nikoliqit dhe

SKENARE / Refleksionet e historianit britanik, Paul Kennedy, mbi të ardhmen gjeopolitike. “Në krahasim me vitet Tetëdhjetë, globalizimi ka ndryshuar gjithçka, nuk ka më BRSS, Japonia ia ka lënë vendin Kinës, Islami është një e panjohur. Nuk besoj se rendi botëror që u krijua pas 1945-ës do të mbijetojë në

Nicholas J. Cull, David Culbert, David Welch Citimi i mëposhtëm shërben si një pikë fillimi e mirë: “Propaganda është një fjalë shumë e abuzuar dhe shpesh e keqkuptuar. Njeriu i thjeshtë e përdor atë për të nënkuptuar diçka inferiore apo deri dhe të urryer. Fjala propagandë ka gjithmonë një shije