12/11/2014

Ulja në pozitë që i ka bërë Kardinalit Burke, një kritik besnik por elokuent, mund të rezultojë gabimi i tij më i madh Benedict Kiely Politika e Vatikanit është e famshme për paqëndrueshmërinë e saj, dhe lajmet në media se kush hyn dhe kush del, zakonisht varen prej paragjykimit të

Në Portugali dhe Spanjë në vitin 2015 do të ketë zgjedhje. Që tani ndjehet fryma e ndryshimeve, ndoshta me pasoja fatale Si “më të mirët e klasës” dhe “nxënës shëmbullorë” janë lavdëruar së fundi qeveritë konservatore të Spanjës dhe Portugalisë nga partnerët e tyre evropianë. Me guxim para tre vjetësh,

Operacioni për kapjen e një nëndetëseje në ujëra suedeze, një pothuajse përplasje me një avion ushtarak rus dhe rrëmbimi i një zyrtari të një vendi të NATO-s. Rusia dhe Perëndimi po përplasen sërish Richard Allen Greene Inez Torre Ndjekja më e madhe e një nëndetëseje në ujërat suedeze, qysh prej

Te Kombëtarja zviceriane e futbollit, futbollistët me origjinë shqiptare që militojnë në përfaqësuesen helvete nuk do të festojnë më me gjestin e shqiponjës pas shënimit të një goli. Lajmi që qarkullonte prej disa ditësh u bë zyrtar nga Valon Behrami, i cili është një prej 5 lojtarëve me origjinë shqiptare

Kur përpiqemi t’i japim kuptim asaj që ndodh në Lindjen e Mesme, një prej rregullave më të rëndësishëm që duhet të mbajmë parasysh është ky: Ajo që politikanët këtu ta thonë privatisht, zakonisht është pa lidhje. Ajo që ka më shumë rëndësi, dhe ajo që shpjegon më së miri sjelljen

Thierry Coville Studjues në Institutin e Marrëdhënieve Ndërkombëtare Strategjike, Francë Ku janë negociatat midis grupit të 5+1 dhe Iranit? Cilat janë pikat kryesore frenuese? Çfarë skenarësh synohen? Negociatat midis grupit të 5+1 (SHBA, Angli, Francë, Kinë, Rusi, Gjermani) dhe Iranit kanë filluar në nëntor 2013. Faza e parë e negociatave