10/11/2014

Mediat perëndimore kanë pasyruar përgjithësisht drejt dhe pa tendenca konferencën për shtyp të kryeministrave Rama dhe Daçiç në Beograd, përveç atyre franceze që i kanë konsideruar provokim deklaratat e Ramës. BBC: Vizita e kryeministrit Rama në Serbi, 68 vjet pas një udhëtimit të një kryeministri në Beograd u kthye në

Duhet ta keni vënë re që në çdo imazh promocional të një produkti të Apple që shihni, që ora shënon gjithmonë 09:41. Mësojeni arsyen. Në Apple çdo gjë e ka një arsye. Dhe këtu përfshihet dhe ora që shënojnë produktet e Apple në reklama apo promocione të shumta. Ju duhet

Në Beograd sot mungoi shtrëngimi i duarve mes Kryeministrit serb dhe atij shqiptar, pasi Vucic refuzoi t’i jipte dorën Ramës pas konferencës për shtyp. Një konferencë e tensionuar shtypi, që pasoi, siç u tha, bisedimet e vështira, përfundoi si mos më keq, me një mungesë miresjellje elementare të Kryeministrit serb,

Më keq nuk ka ku të shkojë. Bilanci i gjysmës së mandatit të presidentit francez, François Hollande është katastrofik. Ky fakt duhet të zgjojë nga gjumi të gjithë Europën Christoph Hasselbach François Hollande donte të ishte një president “normal”. Krahasuar me paraardhësin e tij konservator, Nicolas Sarkozy, që me gruan

Florian Bieber Në Shqipëri dhe në Kosovë, një pjesë e mirë e qytetarëve besojnë se nacionalizmi i tyre është paqësor dhe vetëmbrojtës. Kështu, marrëdhëniet jo intensive mes Shqipërisë dhe Serbisë, kanë pësuar një rënie edhe më të madhe në javët e fundit, për shkak të rilindjes së këtyre fobive nacionaliste

BBC: Vizita e parë në Serbi pas 68 vitesh e një Kryeministri shqiptar është shndërruar në një zënkë diplomatike në lidhje me statusin e Kosovës. Gjithçka drejtpërdrejtë, në televizion. Udhëtimi historik i Edi Ramës në Beograd ishte parë si një përpjekje për të lënë mënjanë dallimet, pas braktisjes së një