08/11/2014

Facebook publikoi raportin e tretë të transparencës. Në gjithë botën vihet re një rritje e kërkesave nga autoritetet e sigurisë për të shtënë në dorë të dhënat e përdoruesve Shefi i ri i shërbimeve sekrete britanike (GCHQ), Robert Hannigan, sapo mori postin e ri para pak javësh, akuzoi gjigandë amerikane

Mikail Gorbaçovi ka paralajmëruar se tensionet mes SHBA dhe Rusisë në lidhje me Ukrainën e kanë çuar botën në prag të një tjetër lufte të ftohtë. Ish udhëheqësi i Bashkimit Sovjetik tha: “Duhet që të vendosim nën kontroll tensionet që janë shfaqur kohët e fundit”. Kjo thirrje ka ardhur në

Ricardo Hausmann* Një strategji e rritjes gjithëpërfshirëse duhet t’i fuqizojë njerëzit duke i përfshirë ata në rrjetet që i bëjnë produktivë. Gjithëpërfshirja nuk duhet parë si kufizim i rritjes ekonomike, për ta bërë atë moralisht të pëlqyeshme. E parë në këndvështrimin e duhur, gjithëpërfshirja është në fakt një strategji që