06/11/2014

Një realitet i rezistencës në të cilën kanë patur një rol edhe gratë, të pranishme në një numër të konsiderueshëm midis mbrojtësve të qytetit. Partizane shpesh pa emër. Pavarësisisht nga komandantja Nalin Nafrin e cila është një luftëtare, Rehana, është pagëzuar si ëngjëlli mbrojtës i Kobanit. Gjithmonë nëse ekziston me

Dy muaj pas konferencës së Berlinit, në Berlin u takuan ministrat e jashtëm të EJL. Takimi u mbajt me iniciativë të Gjermanisë dhe Britanisë së Madhe. Shumë gjëra u thanë hapur Ministri i Jashtëm, Frank-Walter Steinmeier dhe homologu i tij britanik Philip Hammond duken shumë të kënaqur. Iniciativa e tyre

David Rothkopf Pas zgjedhjeve të të martës, Presidenti i SHBA, Barack Obama, është një figurë e vetmuar. Në fakt, ai mund ta përfundojë mandatin e tij, si presidenti më i izoluar që ka pasur Amerika, që nga koha e Richard NIxonit. Nëse ndodh, është një telash që ia ka krijuar

Anne-Marie Slaughter* A mund të krijojmë ne një rend ndërkombëtar që do të ruajë paqen dhe do i lejojë shtetet të luajnë sipas rregullave për të cilat kanë rënë dakord? Kjo është pyetja që ngre Henry Kissingeri në librin e tij të ri “Rendi Botëror”. Fatkeqësisht, është pyetja e gabuar.

Rënia ka prekur shumë specie të përbashkëta si laureshën harabelin dhe bregcën Evropa ka humbur brënda 30 vjetëve 421 miljon zogj. Menaxhimi në ditët e sotme i mjedisit duket i pamundur për të ndalur vrasjen e shumë llojeve të zakonshme. Kjo është konstatuar në një studim të botuar ditën e hënë

Nga Nicholas Dungan* Cilat janë sfidat kryesore të zgjedhjeve në mes të mandatit? Një nga sfidat e këtyre zgjedhjeve në mes të mandatit (midterm) konsiston të mësojmë nëse qëndra ekziston gjithmonë në jetën politike amerikane. Ka rëndësi të vejmë në dukje gjithashtu se këto zgjedhje tradicionalisht ndiqen pak nga populli