04/11/2014

Kopshti i Kënaqësive Tokësore është pikturuar nga Hieronymus Bosch (c. 1450–1516). Piktura është një triptik – një vepër arti e ndarë në tre pjesë. Ajo është ekspozuar fillimisht në Shtëpinë e Nassau në Bruksel, një vit pas vdekjes së Bosch. Interpretimi: Paraqiten tre skena Biblike. Piktura ka gjithashtu shumë ndikime

Analize e Institutit për Studime Ballkanike Ndeshja, që duhej t’i paraprinte vizitës së kryeministrit shqiptar Edi Rama, më 22 tetor, tregoi se pavarësisht nga sesa shume prezent është shpirti i të ardhmes, ai i të shkuarës është mjaftueshëm i fortë, aq sa të pengojë të ardhmen. Lënia e ndeshjes Shqipëri

Joschka Fischer Kaq gjëra janë të qarta për Lindjen e Mesme: do të jetë më shiite dhe më iraniane dhe më kurde, gjë që do ta bëjë edhe shumë më të ndërlikuar. Aleancat dhe konfliktet e vjetër nuk do të jenë më aq të dukshëm sa në të kaluarën –