02/11/2014

Nate Barksdale Një qytet i lashtë që ia del të qëndrojë i populluar – dhe i rëndësishëm – për mijëra vjet është gjë çuditërisht e rrallë. Perandoritë përmbysen, portet i zë lymi, lumenjtë ndryshojnë drejtimin, toka fundoset dhe përpara se ta marrësh vesh, një vend që njëherë e njëkohë dukej

Takimi kualifikues për Kampionatin Europian të vitit 2016, ndërmjet Serbisë dhe Shqipërisë në Beograd, u ndërpre para përfundimit, për shkak të përplasjeve ndërmjet lojtarëve dhe hyrjes së tifozëve në fushën e lojës. Incidenti u papari nga shfaqja e dron-it sipër fushës, i cili mbante flamurin shqiptar me hartën e vizatuar

Ndërkohë që lufta kundra borxhit publik duket që tashmë është një prioritet për qeveritë, ato gjithnjë e më qartë po kuptojnë se lufta kundra mashtrimit fiskal i lejon të nxjerrin fitime që nuk mund t’i neglizhojnë. Nëpërmjet cilave kanale dhe cilët janë vëndet e origjinës (të ligjshme apo jo) të

“Njerëzit mendojnë se institucionet europianë janë Komisioni, Këshilli dhe Parlamenti. Por prapa gjithë këtyre fshihen shumë gjëra të tjera”: fjalë të një lobisti “Njerëzit mendojnë se institucionet europianë janë Komisioni, Këshilli dhe Parlamenti. Por prapa gjithë këtyre fshihen shumë gjëra të tjera”. Ai që flet është një lobist në një

Origjina e Shtetit Islamik të Irakut dhe al Shamit (ISIS) i përket kohës kur Abu Musab al Zarkawi, pasi është formuar ushtarakisht në luftën e Afganistanit kundër Ushtrisë së Kuqe, në vitet Nëntëdhjetë formoi Jamat al Tawhid wa-l-Jihad. Gjatë luftës irakene, al Zarkawi u sulmua nga drejtuesit e al Qaedas

Jeffrey D. Sachs Ne kemi nevojë për strategji afatgjata investimesh publike, planifikimi mjedisor, partneritetesh publikë-privatë për teknologji të reja dhe të qëndrueshme, si dhe një bashkëpunim më të madh global. Këta mjete do të krijojnë makroekonominë e re, mbi të cilën varet shëndeti dhe begatia jonë Unë jam makroekonomist, por