November 2014

Deshmite e dy te pranishmeve, nje psikolog dhe nje gazetar, ne paraden e vdekjes. Rrefim per momentet e fundit te te denuarve me vdekje ne Nyrenberg Në nëntor 1945, 41 vetë qëndronin në bangën e të akuzuarve në një gjykatë në Nyrenberg. Në “tavë” ishte jeta e tyre. Grupi përfshinte

Michael Brooks Cfarëdo lloj realiteti që mendoni se po jetoni, ndoshta gaboheni. Universi është një kompjuter, dhe cdo gjë që ndodh në të mund të shpjegohet me përpunimin e informacionit. Lidhja mes realitetit dhe shkencës kompjuterike mund të mos jetë menjëherë e dukshme, por hiqni disa shtresa dhe pikërisht këtë

Në epokën e të Big Data dhe e gjigandëve të rrjetit si Google, vetëm një “kushtetutë” e fortë është rruga për t’i kthyer gjithkujt sovranitetin mbi vetveten Përse jemi kthyer të diskutojmë intensivisht për rregulla të reja për Internetin, madje “kushtetutën” e tij? Shpjegimi gjendet në bashkimin e një serie

Çdo vit, panairet e paisjeve të teknologjisë së lartë tërheqin konsumatorë të shumtë në Shtetet e Bashkuara, Japoni, Evropë dhe në gadishullin arabik. Megjithëse shumica e njerëzve janë tashmë të rrethuar nga pajisje elektronike inteligjente të të gjitha llojeve, gjithmonë disa dëshirojnë edhe një më shumë, e cila të jetë

Që nga ndarja nën Perandorinë romake tek pushtimet barbare, nga administrimi bizantin, tek bëmat e heroit kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu: po përse vallë historia mijëvjeçare e Shqipërisë na çon deri në Gargano? Giovanni Armillotta Shqipëria moderne (“Vendi i Shqiponjave”) nisi të quhet kështu duke filluar nga shekulli XI, së pari

FERGUSON / Janë në mënyrën e tyre të kënaqur dhe ta thonë pa e stërholluar shumë: falë rrethit mediatik të ndërtuar rreth vrasjes së Michael Brownit, lagje zezakësh në rrethinë të një qyteti të humbur në mes të Amerikës është kthyer në qëndrën e botës. E ata ndihen protagonistët në