Home»Teknologji»Radio na e bën rrëmujë mendimin kritik

Radio na e bën rrëmujë mendimin kritik

Seria: “Si ndikon teknologjia në trurin tonë”

radio

Ashtu si cdo mjet tjetër, radio është kritikuar, vlerësuar, dhe është studiuar në cdo mënyrë të mundshme për pikat e forta dhe të metat që mund të shfrytëzoheshin. Kur psikologët studiuan efektet e radios, ata zbuluan dicka që i bëri kompanitë e reklamave të kohës që të uleshin në gjunjë e ti luteshin Satanait: Na bën shumë më të ndikueshëm.
Studimi tregonte se kur njerëzit dëgjojnë zërin e një njeriu pa parë trupin e tij, ata i japin shumë më tepër besueshmëri se sa një zëri që del nga goja e një njeriu që e shohin me sy. Kjo sepse i pari supozohet që nuk ka agjendë, apo të meta trupore. Eleminimi i një informacioni të tillë që do të kish nevojë të analizohej nënkupton që mesazhi nuk analizohet në mënyrë po aq kritike, si do të ndodhte në rastin e një mesazhi që është shkruajtur apo i është thënë personalisht dikujt. Po kështu, dëgjimi i radios ulte edhe aftësitë konjitive në përgjithësi, përgjatë kohëzgjatjes së aktivitetit.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *