31/10/2014

Shefi i misionit evropian i policisë dhe drejtësisë (Eulex) në Kosovë, Gabriele Meucchi deklaroi ditën e enjte se akuzat për veprime korrupsioni kundra tre drejtuesve të Eulex-it do të jenë objekt i “një hetim i thellë”. “Ne i marrim këto akuza shumë seriozisht”, ka thënë diplomati italian gjatë një konference

Koha e kaluar në udhëtim është e vetmja në të cilën jemi me të vërtetë “të stakuar” nga gjithçka. Por gjërat janë duke ndryshuar: Jemi të rrethuar nga motorrët që duan të na vënë në punë ( e të shoqërizohemi), në mënyrë të detyruar, edhe atje Më i shpejti për

Javier Solana Taktikat janë zgjidhje afatshkurtëra që shpesh herë kanë pasoja të rëndësishme e të paparashikuara, duke e bërë të pamundur të parashikosh se çfarë lloj bote do të prodhojnë. Strategjia formon një bosht të ndryshëm veprimi, duke marrë parasysh edhe strukturën e ndërvarësisë globale, e si pasojë, se si

Nëse turqit u tranformuan në njerëz të deteve dhe flotat e tyre dominuan për shekuj të tërë Mesdheun, një pjesë e madhe e meritës i takon aventurierëve me prejardhje të ndryshme që tradhëtuan fenë katolike për të përqafuar Islamin. Një vecanti interesante e këtij realiteti mbresëlënës Bruno Cianci Perandoria Otomane

PJESA E DYTE A ekziston një diçka si qytetërimi europian? Europianët kanë qenë shumë të shpejtë në promovomin e qytetërimit të “tyre” dhe e kanë bërë një gjë të tillë në talljen e çdo qytetërimi të tjetrit. Grekët flisnin për popujt e tjerë si barbarë, nëpërmjet të cilës ata nënkuptonin

Jeta e poetes Ana Ahmatova në faqet e biografisë së saj të fundit Midis të gjithë poetëve rusë të Nëntëqindës, askush nuk u ka dhënë zë vuajtjeve të popullit të vet në mënyrë më të drejtpërdrejtë se Ana Ahmatova. Drama e jetës së saj, në intimitetin e saj, pasqyron historinë