30/10/2014

  Epokat historike është e vështirë t’i njohësh, përpara se të marrin fund. Rilindja u bë Rilindje vetëm kur u pa në retrospektivë; e njëjta gjë mund të thuhet për Epokën e Errëtqë i parapriu asaj, si dhe një sërë epokash të tjera. Arsyeja është e thjeshtë: është e pamundur

Sipas Winston Churchillit, Kryeministër i Anglisë gjatë Luftës së Dytë Botërore, jetëgjatësia kishte dy sekrete, madje tre: “Asnjë çikë sport, vetëm uiski dhe puro”. Ai vetë praktikisht, një përdorues i rregullt i të dyjave, vdiq në moshën 90-vjeçare. Por veçoritë e supozuara të uiskit si eliksir i jetëgjatësisë ishin të

Fanny Chabrol Studiuese në Institutin e Marrëdhënieve Ndërkombëtare Strategjike, Francë Organizata Botërore e Shëndetësisë shpalli kohët e fundit Nigerinë  “Ebola free”, pas Senegalit, duke përshëndetur sidomos politikat e zbatuara nga këto shtete. Cilat janë ato? Ndërkohë që 3 vende të Afrikës perëndimore (Liberia, Guinea dhe Sierra Leone) janë ende të