27/10/2014

Një gjë që ju godet shumë shpejt rreth Europës është sesa e larmishme është ajo. Në disa zona, ju mund të bëni një udhëtim 2 orësh me makinë dhe të kaloni nëpër 4 zona gjuhësore të ndryshme, nganjëherë me alfabete të ndryshme për t’i shkruar. Gjenerali De Gaulle një herë

Zemërimin e përgjithshëm për brutalitetin barbar të islamistëve në Siri apo Irak, huliganët po e përdorin për të nxitur racizimin Volker Wagener Ç’ide diabolike! Përfshirja e skenës së huliganëve gjermanë të futbollit nga partia Pro NRW. Kjo parti me pikëpamje të djathta, një parti e vogël që është aktive vetëm

Në qershor, udhëheqësi i Shtetit Islamik shpalli krijimin e një kalifati që shtrihej në pjesë të Sirisë dhe Irakut – Abu Bakr al-Baghdadi u vetëshpall kalif, ose udhëheqës. Një ekzaminim i paraleleve historike dhe një pyetje: përse kalifati? Dhe cila është joshja e tij? Eduard Stourton Kur Shteti Islamik u