25/10/2014

Nga Didier Billion* Më tepër se t’i bëjnë moral Ankarasë, fuqitë perëndimore do të ishte mirë që të përpiqeshin të kuptonin vizionin që kanë turqit për mjedisin e tyre gjeopolitik, sepse ata do të vazhdojnë, në këtë zonë gjeopolitike, të ushtrojnë një influencë të fortë pas zgjidhjes së krizës aktuale

Duke marrë shkas nga “Rendi i ri Botëror…” i Kissinger-it Nga Andi Qinami Në librin e tij të fundit “Rendi Botëror: Refleksione mbi karakterin e kombeve dhe rrjedhën e historisë”, Henry Kissinger, si jo pak të tjerë perpara tij, evidenton si moment vendimtar apo kthese, Paqen e Vestfalisë (Westfalien) të

The Guardian Nëse të duhet një kurs se si t’i lësh të gjithë të pakënaqur, mjafton të marrësh avionin për në Gjenevë, të bësh nja 10 km përgjatë liqenit për në Nyon, të vendosesh përballë kullës së fildishtë dhe të marrësh frymë thellë, fort, që  të mbushesh me ajër. Pastaj

Vite më parë, kur kujtonte për El Mundo Deportivon kalimin e tij të hidhur nga Reali i Madridit tek Barcelona në vitin 1996, Luis Enrique rrëfente mes arsyeve për përkeqësimin e marrëdhënieve me Jorge Valdanon, atëherë teknik i Realit, ishte dhe një informacion dashakeq që i ishte dhënë misterit: “Një

Pas Malit të Zi, që u frymëzua nga banderola me hartën e Shqipërisë Etnike që u shfaq në stadiumin e Beogradit, edhe mediat kroate publikojnë hartën e Kroacisë etnike. Kufinjtë e Kroacisë, sipas kësaj harte, hyjnë brenda territorit serb duke i tkurrur ndjeshëm kufinjtë e Serbisë. E veçanta e kësaj

Biografia e Drazhen Petroviçit, ikonë e paharruar e basketbollit jugosllav (kroat) dhe europian. Një sport që nuk do të kthehet më kurrë… Nuk është e vështirë të shkruash diçka origjinale për një legjendë; nëqoftëse personazhi në fjalë është (me të drejtë) i jashtëzakonshëm, atëhere kjo përpjekje bëhet deri “banale”. Drazhen