22/10/2014

Manifestimet studentore në Hongkong janë vetëm mishërimi i fundit i një mobilizimi planetar, i cili është duke rikonfiguruar peisazhin politik. Mosbesimi ndaj shtetit i lë vend demokracisë direkte Nga David Graeber dhe Yuk Hui Sa herë që deklarohet fundi i lëvizjes “Occupy”, shikojmë të lindë gjetkë: në Nigeri, në Turqi,

Kjo ka qenë ngjarja që i ka ndodhur presidentit amerikan Barack Obama në një qendër votimi në  Illinois të hënën. Presidenti ka qenë duke votuar  në fushatën e guvernatorit, Pat Quinn, kur është përballur me”të dashurin xheloz” që e ka vënë në siklet presidentin amerikan.  Mike Jones pa se Obama

Njihuni me numrin që i ka shërbyer Leonardo da Vinçit, Bethovenit, Moxartit, Mikelanxhelos, Stradivarit e që është përpjesëtimi hyjnor i gjithçkaje në natyrë Çfarë kanë të përbashkët piramidat e Egjiptit, “Mona Lisa”, luledielli, guaskat, kërmilli, bohçet e pishës dhe gishtat tanë? Përgjigjja e kësaj pyetjeje dhe shumë më tepër se

Barcelona ka dhënë një tjetër shfaqje të jashtëzakonshme futbolli dje në mbrëmje. Messi ka qenë dirigjenti i një spektakli që ka zgjatur për 90 minuta. Ja golat: https://www.youtube.com/watch?v=OHjuOHkQ9MU

Ideja është kjo: Guardiola i përfshin të gjithë futbollistët në manovrën sulmuese, u kërkon mbrojtësve të rrethojnë dhe të dialogojnë me mesfushorët, e kështu aksionet janë rezultat i një loje kolektive. Xabi Alonso fiton topa, Lahmi organizon, Robbeni merr topa dhe konkludon. Roma nuk e bën, mbi të gjitha sepse

Leksioni solemn i futbollit që Bajerni i dha Romës ka pika kontakti mbresëlënëse me një tjetër poshtërim të po këtij viti, rezultati analog 7:1 me të cilin Gjermania “asgjësoi” Brazilin në gjysmëfinalen e botërorit. Shumë protagonistë janë të njëjtët, nga Neueri tek Boatengu, nga Lahmi tek Muelleri: 0:5 e pjesës