20/10/2014

Ismail Morina, i njohur tashmë si Ballist Morina, me shumë gjasë është shqiptari që ngriti dronin mbi stadiumin e Beogradit. Videos së tij i është shtuar tashmë edhe një raport i gazetës serbe Kurir, e cila ka hetuar mbi djaloshin shqiptar. Në shumë pjesë, raportimi i Kuriri përputhet me rrëfimin,

Nga Alain Frachon
 Ngjitja e “të mëdhenjve” të rinj, a do të nënkuptojë rënien e të tjerëve, si në një lojë me shumën zero? Nuk është e sigurt që Perëndimi të joshë aq sa ka mundur ta bëjë gjatë një shekulli apo një shekulli e gjysmë. Ai e ka humbur

Stephen F. Cohen* Mungesa e rregullave dhe e moderimit reciprok, të krahasueshme me ato që të dy frontet vendosën mbi të gjitha duke nisur nga kriza e raketave, do të jetë një tjetër faktor risku. Moderimi i nevojshëm reciprok pengohet prej dyshimeve, fyerjeve, keqkuptimeve dhe dizinformimit, sa në Moskë, aq

Enrst Nolte E hamendësueshmja «ne» e një njerëzimit të bashkuar, por dhe për shumë kohë akoma konfliktual, nuk mund të zëvendësojë «në»-në e një patriotizmi shpirtmadh si dashuri për një atdhe të kufizuar dhe të shënuar nga një kulturë specifike – përveç se në rastin në të cilin një rrezik

SERIA: Teori të diskutueshme prapa tragjedive në kohë lufte Lufta shpesh nxjerr anën më të keqen të njerëzimit. Tragjedia godet njerëz të panumërt, si ushtarakë edhe civilë kështu që mund të na tërheqë kërkimi i arsyeve. Ndërsa disa shpjegime janë pranuar gjerësisht, të tjerat janë tepër të diskutueshëm dhe mbeten