17/10/2014

“Nuk pashë më nga sytë. Ju afrova një polici dhe i ulëriva: “Të keni turp. Po masakroni fëmijët!”. Ai më goditi dy herë, po duke ulëritur: “Bir kurve, je si të gjithë të tjerët!”. Në atë moment pata një reagim instiktiv. I theva nofullën me një goditje me gju Sapo

Flamuri shqiptar ne stadium, i fshehur. Huliganet serbe duke djegur flamurin e NATO-s. Minuta 0:08: Nje flamur ku shkruhet: “Kosova eshte Serbi”. Minuta 24. Shfaqet flamuri grek, si nje shfaqje antishqiptarizmi. Minuta 35: Goditet me bombe tymuese Ansi Agolli. Nuk ekzekuton dot goditjen e kendit. Nderpritet ndeshja. Minuta 35. Dy

Henri II (1519-1559) në kohën e Nostradmusit ishte mbret i Francës dhe bashkëshorti i Katerina Medicit. Ky personalitet është shumë i rëndësishëm në veprat e Nostradamusit, pasi nga tërësia e tyre, është e njohur Letra (Qarkorja) dedikuar pikërisht atij. Në këtë letër, përveç parathënieve të ndryshme të ngjarjeve përshkruhet edhe

Kur autori Aldous Huxley, ne vitin 1932 shkroi romanin e tij  „Schöne neue Welt“, ndoshta, as që e ka besuar se fantazia e tij një ditë do të bëhet realitet. Klonimi, temë që ka motivuar shumë  autorë dhe zgjuar fantazitë e tyre për krijimin e shumë veprave fantastiko-shkencore, por në

Okultizmi si vizion alternativ shpjegon gjuhën simbolike të pëkrenares Kastriotët, midis lindjes dhe perëndimit, mbanin stemën e shqipes me dy kokë por e veçanta është se Skënderbeu mbajti veç saj, si personale, përkrenaren e famshme të tij. Çfarë do të thotë ai me ato dy brirët e cjapit? Kujt i

Fituesi i Nobelit ka pagëzuar një neologjizëm për të përcaktuar sëmundjen europiane, “ombligizmin”, nga spanjishtja ombligo, “zakoni i të parit të kërthizës tënde”. Por mund të jetë pikërisht lufta kundër Kalifatit për të bërë “që Europa dhe Perëndimi të hapin sytë për ato gjëra që u rrezikohen, për vlerat etike