15/10/2014

Pavarësisht se kush është përgjegjës për provokimin me minikopterin në Beograd, ky tregoi se para Brukselit gjendet një minë tokësore, mendon Volker Wagener. Volker Wagener Gjithmonë kanë ekzistuar dhe vazhdojnë të ekszitojnë paragjykimet kundrejt njerëzve nga “Ballkani”. Përbuzja e evropianëve gjoja të civilizuar ndaj “balkkanasve” është e gjatë. Edhe në

Ky nuk është një incident i izoluar në historinë e vonë të Serbisë. Dy vjet më parë, futbollistët e skuadrës së Anglisë U-21 u sulmuan dhe abuzuan, mbi baza racore. Dhe Partizani i Beogradit është aktualisht nën hetim, pasi tifozët shpalosën një banderolë antisemite në ndeshjen e Europa League kundër

Racizmi që lojëtarët anglezë me ngjyrë pësuan gjatë një ndeshje të kombëtares U 21 në Serbi në tetor të 2012 –ës nuk është problemi i parë që haset me tifozët serbë. Qeveria britanike i kërkoi asokohe UEFA –s të vendoste “sanksione të forta” kundër Serbisë, pasi ky ishte rast i

Shumica e mbulimit mediatik ndërkombëtar të dhunës në Beograd është përqëndruar tek fluturakia pa pilot me flamur shqiptar, që u pasua nga hyrja në fushë e tifozëve të egërsuar serbë. Ka pasur edhe elementë të tjerë të dhunës që ose janë raportuar, ose jo nga mediat ndërkombëtare, shkruan 355 magazine.

Po të vëresh të gjithë mediat ndërkombëtare sot, ka një përpjekje për të paraqitur ngjarjet e djeshme në stadiumin e Partizanit të Beogradit, në një formë shkak-pasojë të thjeshtësuar. Në pjesën dërrmuese të tyre, gjithcka nis me minihelikopterin që fluturon bashkë me pëlhurën ku janë stampuar simbolet shqiptarë, gjë që

Ka që dje në mbrëmje që, sidomos televizionet shqiptare që disponojnë edhe pamjet e 41 minutave të luajtura, janë marrë vetëm me pamjet e pëlhurës me simbolet nacionalistë që fluturon lart, apo me grushtat e shkëmbyer, dhe nuk i kanë kushtuar as edhe një sekondë të vetme momenteve të tensionit