13/10/2014

Katari po destabilizon disa vende dhe po rrezikon sigurinë e demokracive laike edhe përtej rajonit. Për hir të sigurisë rajonale dhe ndërkombëtare, ky elefant duhet zbutur Brahma Chellaney Katari mund të jetë i vogël, por aktualisht ai ka një impakt shumë të madh në të gjithë botën arabe. Duke përkrahur

Jackson Diehl Obama dhe ndihmësit e tij i injoruan këta paralajmërime, duke u thënë me zemërim autorëve të letrës së hapur se po vuanin nga “Rusofobia”. Pesë vjet më vonë, Obama e përsërit diagnozën për Putinin, sikur të jetë urtësia e tij. Por mund të jetë shumë vonë: “Rusofobët” e

Një fenomen i lindur vetëm prej pak kohësh, por që nga disa ekspertë konsiderohet si një prej revolucioneve më të rëndësishëm teknologjikë. Modifikimi i përdorimit të parasë do të sjellë lindjen e fuqive të reja Sot ekzistojnë shumë valuta monetare si dhe disa metoda pagesash. Megjithatë, ekziston një rend i

Shefja e re e diplomacisë evropiane e kaloi me sukses seancën dëgjimore   përpara Parlamentit 

Jean-Pierre Stroobants
 Të harrohet Catherine Ashton dhe ta bësh më mirë se ajo detyrën duket se nuk është e vështirë. Të vendosësh diplomacinë evropiane në zemër të sfidave të mëdha strategjike, të përpiqesh të koordinosh më

Çdo zgjedhje e vërtetë është e kushtëzuar nga ushtrimi i një lirie efektive. E pamundur, në rast të kundërt, të marrësh përsipër barrën e pasojave, të përgatitesh për t’ju përgjigjur rezultateve, të kapesh efektet dhe të njihesh tek ta. Përgjegjësia, njëlloj me lirinë, shoqëron dhe karakterizon aktin e zgjedhjes: aq