12/10/2014

Duket që është krijuar në laborator, një bakter gjysëm-sintetik, i aftë të replikohet; do të jetë fillimi i jetës artificiale? Disa studiues amerikanë të Institutit të Kërkimit Scripps të Jolla’s kanë krijuar organizmin e parë me ADN “të zgjeruar”. Ky tip organizmi i krijuar në Laborator, duket se mund të

Na është kërkuar miliona herë, dhe po aq herë nuk ia kemi dalë të japim një shpjegim përfundimtar, mbi arsyen përse kemi nevojë të flemë. Ndoshta është diçka që nuk e dimë? Mesatarisht çdo person shpenzon rreth 1/3 e gjithë jetës duke fjetur. Në pjesën më të madhe të rasteve

Walter Russell Mead Nëqoftëse ka një spektër që u nxjerr gjumin kancelarive të Amerikës, ai nuk është komunizmi dhe nuk është Karl Marksi. Ai është Thuqididi, kronikani i Luftës 30 vjeçare Peloponeziane midis Spartës dhe Athinës që çoi në humbjen e plotë të fuqisë së parë të madhe demokratike të