10/10/2014

Casiusi dhe Bruti Mendoni se politika e kohëve moderne është një rrëmujë? Merrni në konsideratë Romën e lashtë. Cassiusi, një gjeneral romak i cili shkëlqente në punën e tij nuk ishte një tifoz i madh i Jul Cezarit. Ndërsa Cezari erdhi në pushtet nga një “valë” popullore dhe e shpalli

Eshtë e vështirë të mos shohësh se tensionet dhe rivalitetet mes Kinës në ngjitje dhe botës perëndimore kombinojnë konflikte interesi dhe diversitete kulturorë. Nuk mjafton as të largojmë idenë e përplasjes së qytetërimeve, fakti që Al Kaeda apo Shteti Islamik i Sirisë dhe Irakut janë pakica në brendësi të Islamit.

Sa herë që ka ditëlindjen Vladimir Putini, gjëra të habitshme ndodhin në Rusi.  

Të dy këta veprimtarë nga Pakistani dhe India fituan çmimin Nobel për luftën kundër shtypjes së fëmijëve dhe të rinjve Veprimtarja për të drejtat e shkollimit të vajzave Malala Yousafzai nga Pakistani, dhe veprimtari për të drejtat e fëmijëve, Kailash Satyarthi nga India janë fituesit e çmimit Nobel për paqe.

Vendet e mëdha të BE-së dhe NATO-s nuk duan të heqin dorë politikisht nga një industri armtimesh me bazë të gjerë dhe të pavarur Ndonjëherë përfaqësuesit e industrisë gjermane të mbrojtjes tingëllojnë me të vërtetë si të torturuar këto ditë. Sepse Bundeswehri porosit shumë pak dhe eksportet jashtë vendit trajtohen

Të gjithë e përdorim teknologjinë përditë, por rrallëherë ndalemi të mendojmë se si ndikon ajo në trurin tonë. Nuk do të kishim arritur aty ku jemi, nëse nuk do të ishim ndërtuar për t’u përshtatur. Teksa qytetërimi përparon me një ritëm gjithnjë e më të shpejtë, këto përshtatje kërkojnë gjithmonë