09/10/2014

Një “shtrigë” e kontrolluar me radio telekomandë fluturon mbi ujërat e oqeanit në Coronado, Kaliforni, në 7 tetor 2014

Është një debat që nuk fashitet kurrë: a ka jetë pas vdekjes? Tani shkencëtarë nga Universiteti i Sauthempton mendojnë se kanë një përgjigje për këtë pyetje. Një studim i rëndësishëm që ka përfshirë 2,060 pacientë ka nxjerrë në pah një fakt të panjohur deri tani: truri i njeriut mund të

Perkthyer dhe titruar nga www.bota.al – Në kohën e funeralit të tij shtetëror në mars 1953, njeriu që bota “me dashuri” e kish thirrur Xhaxha Stalini kishte katër ditë që kishte vdekur. Populli i Bashkimit Sovjetik derdhi lot për udhëheqësin e tyre të vdekur. Për popullin rus, Stalini ishte një

Dy vjet e gjysmë kanë mbetur nga zgjedhjet presidenciale të vitit 2017, rivaliteti sa vjen e rritet midis ish presidentit dhe ish kryeministrit Alexandre Lemarié Vanessa Schneider “Tehet e shpatave” janë mprehur tashmë. Lufta është e hapur midis Nicolas Sarkozy-së dhe Alain Juppé-së, të cilët ishin të dy në vijën

Perandor i Indisë nga 1628 deri në 1658, Shah Jahan ka hyrë në histori si njeriu që porositi një prej ndërtesave më spektakolare të historisë, Taj Mahalin, në nderim të bashkëshortes së tij që e donte aq shumë. I lindur me emrin Princi Khurram, djali i pestë i Perandorit Jahangir

Ja një person që e befasoi publikun e SH.B.A.. Robert Hanssen, një agjent i FBI-së për 25 vjet dhe një tip familjar që shkonte rregullisht në kishë, ishte njëkohësisht agjent i dyfishtë, që kisht një kohë të gjatë që punonte për Bashkimin Sovjetik. Hanssen punoi si ndërlidhës ndërmjet FBI-së dhe