08/10/2014

Google dhe “sivëllezërit” kanë në dorë botën. Kanë një fuqi prej 2 mijë miliardë dollarë, qindra-miliona klientë, dinë gjithçka për ne dhe mund të ndikojnë në zgjedhjet që bëjmë. Pesë gjigantët amerikanë të Internetit – Amazon, Facebook, Microsoft, Apple dhe Google – janë padronët e vërtetë të botës. Dhe disa

Sipas shkencëtarëve, tanimë mund të flasim për një inteligjencë të kultivuar. Sipas tyre, testet dhe ushtrimet mund të përmirësojnë koeficientin tonë të inteligjencës Edhe Anjshtanji e kishte gabim kur mendonte se “diferenca mes gjeniut dhe budallait qëndron në faktin se gjeniu ka limitet e veta”. Kështu thoshte gjithmonë Albert. Por

Kjo ndjenjë lind nga frika e ndarjes prej nënës dhe babait dhe mund të koincidojë me “braktisjen” që shpejt do të kalohet Anja është një vajzë e vogël pesëvjeçare. E ëma tregon se prej pak muajsh e bija ka shumë frikë nga errësira. Kur është koha për të shkuar në

Të zhdukur ne mënyrë misterioze, për tu gjetur më pas me kujtesë krejtësisht të fshirë Ne Kazan te Rusise, nje ekonomist u zhduk ndersa kthehej nga puna per ne shtepi, per tu shfaqur pas gjashte muajsh, nje mije kilometra larg, nderkohe qe nuk arrinte te mbante mend asgje per veten.

Në Kosovë ka familje që janë besimtarë myslimanë nga ana kulturore, por rrallë kishte familje të devotshme. Kohët e fundit kjo ka ndryshuar. Disa të rinj janë radikalizuar. Deri në 200 prej tyre mendohet se tashmë janë duke luftuar në Siri i dhe Irak duke i shkaktuar dhimbje shpirtërore atyre

Ekzistojnë disa fenomene shkencorë që shkenca nuk është ende në gjendje t’i shpjegojë. Kush e di nëse këto detaje do të arrihet të gjejnë shpjegim në të ardhmen. Shkëmbi i Kuiperit Në skajet e Sistemit tonë Diellor precipitojnë disa shkëmbinj hapësinorë. Një shpjegim mund të jetë planeti X, i cili