07/10/2014

Gabriele Romagnoli Nuk e mbajmë mend më se që kur ka filluar dhe nuk e dimë se kur do të përfundojë: Juventus-Roma është ndeshja që nuk mbaron, dueli i dy Italive që shndërrohen në një front unik manikeizmi, ekzagjerimi, humbjeje të çdo lloj logjike dhe kuptimi. Futbolli italian e pa

Ndonëse në Milano do të diskutohet për skema garancie për të rinjtë etj., të gjithë sytë dhe veshët do të jenë nga ajo çfarë mund të mësohet për dramën qendrore ekonomike mes Gjermanisë nga njëra anë, dhe Francës e Italisë nga ana tjetër Gavin Hewitt BBC News Të mërkurën, udhëheqësit

Juan Cole* Parlamenti turk votoi me një shumicë të madhe të enjten që kaloi, për të lejuar trupat turke të kryejnë inkursione në vendet fqinjë, nëse do të jetë e nevojshme, për të mundur të ashtuquajturin Shteti Islamik i Irakut dhe Sirisë (ISIS). Ky autorizim është i domosdoshëm, sipas kushtetutës

Gabor Steingart E pavërteta Nr. 1: Ecuria e natyrshme për një ekonomi të zhvilluar është që të shkojë nga një ekonomi me bazë industriale në një ekonomi me bazë shërbimet. E parë në këtë prizëm, zhdukja e vendeve të punës industriale është bile një shenjë e mirë për shkak se

Lëvizja e mosbindjes civile, e quajtur “revolucioni i çadrave”, që trondit rrugët e Hongkongut, ashpërsohet përballë këmbënguljes së autoriteve të qytetit dhe pushtetit të Pekinit. Përse një revoltë e tillë ka marrë sot kaq shtrirj? Çfarë shansesh kanë kryengritësit për të fituar më tepër demokraci?

Edmund ë. Cheng
Lektor në shkencat politike