06/10/2014

Atë ditë, Benjamin DeCasseres donte të shkruante historinë – në një bar të Nju Jorkut. Ishte 5 dhjetori i vitit 1933 dhe mbarë Amerika po priste lajme nga Utah. Pikërisht shteti i mormonëve refuzues ishte dhe guri i rëndë në peshoren që maste këtë vendim historik: ratifikimi i amendamentit të

Hapësira – “Bijtë e yjeve – Hipoteza dhe sugjerime për jetën jashtëtokësore”, kjo do të jetë tema interesante, e cila do të mbledhë më shumë se 42 ekspertë ndërkombëtarë të ufologjisë për të folur mbi mundësinë e ekzistencës së formave të tjera të jetëve në Univers Kushedi sa herë e

Efektet e sjelljeve të udhëheqësve shkojnë përtej marrëdhënies me elektoratin. Nga Henriku VIII tek telashet e Berluskonit dhe mospërmbajtjet e Hollande: kostot ekonomike të zgjedhjeve (i)morale Mbetet të pyesim: përse e bëjnë? Nëse dikush është në kulm të pushtetit dhe suksesit, luan gjithçka për kënaqësinë, përgjigja më e vërtetë është

Romano Prodi Kancelari Kohl përsëriste shpesh se, edhe kundër vullnetit të zgjedhësve të tij, ai do të kish dashur të sillte në jetë Euron sepse, duke perifrazuar Thomas Mannin, ai donte një Gjermani europiane dhe jo një Europë gjermanike. Ndonëse me mund dhe me një politikë largpamëse i dhamë jetë

Po sikur Perëndimi dilte nga plogështia e tij për të hyrë përsëri në histori? Pascal Bruckner Shkrimtar dhe eseist Evropa ka dashur pra të dalë nga historia, por historia e tërheq atë nga mëngët. Të lëna në inercinë e tyre, demokracitë e mëdha bien në plogështitë e rehatisë, kultin e