04/10/2014

Haxhi i këtij viti në Mekë po zhvillohet në sfondin e Ebolës, gjë që po pengon myslimanët nga tre vende afrikanë që të udhëtojnë drejt Mekës, si dhe spektaklin e tmerrshëm të ekstremistëve myslimanë, që kanë dalë jashtë kontrolli, në emër të Allahut dhe flamurin e tyre të Shtetit Islamik

Christopher Klein Dita e 12 e krizës së raketave kubane agoi me SHBA dhe BRSS në prag të përplasjes atomike. Atë mëngjes, një raketë sovjetike goditi avionin amerikan U-2 që pilotohej nga Majori Rudolf Anderson Jr, mbi qiejt sovjetikë. Vdekja e vetme e kësaj krize solli një pikë kulmore –

Kriza ukrainase është bangoprova e radhës për Bashkimin Europian. Në Europën Qendrore, vendet më të afërta me Ukrainën janë gjetur në udhëkryq midis Bashkimit Europian dhe shtegut rus. Vende të ndryshme kanë marrë qëndrime të ndryshme ndaj çështjes ukrainase, duke u rreshtuar pak a shumë direktivat e Bashkimit Europian i