03/10/2014

FOTOREPORTAZH / Hong Kong, revolucioni i çadrave

Vidkun Quisling ishte një oficer i ushtrisë norvegjeze i cili u lidh fshehtësisht me gjermanët gjatë pushtimit prej tyre të vendit të tij të origjinës gjatë Luftës së Dytë Botërore. Quisling u bashkua me Ushtrinë norvegjeze në vitin 1911, ku detyrat e tij përfshinin punën humanitare në Rusi si dhe

Nga Didier Billion Zëvendës drejtor Insitutit të Marrëdhënieve Ndërkombëtare Strategjike Qysh prej disa javësh, vëmendja ndërkombëtare është përqëndruar në ekzekutimet e Shtetit islamik në Irak dhe në Siri. Kjo organizatë terroriste, e cila shpalli një kalifat në qershor 2014, karakterizohet nga një mizori dhe barbari absolutisht e dënueshme Përpara tmerrit

VIDEO / SA PRANE! Pamjet e nje vullkani qe po shperthen

Tani e dimë se disa pjesë të botës, veçanërisht në Arabinë Saudite, në sajë të pasurisë së madhe, shohim gjëra të tepruara, në mos pothuajse qesharake. Ky është rasti i Dubait, një qytet i jashtëzakonshëm, i cili gjithashtu ka një polici të çmendur. Prej disa vitesh makinat e policisë së

Një shtëpi botuese e fuqishme. Ngjarje letrare? Çështje teologjie? Çështje kishtare? Ndoshta të tria së bashku dhe “Bingo”! Ose ndoshta asnjëra. Është vetë Papa Francesku e reja e esesë së Antonio Socci-t që të premten ka dalë në shitje nga shtëpia botuese Mondadori në Itali. Që në ditën e parë