01/10/2014

Nga Henry Kissinger Në vitin 1961, kur isha një pedagog ende i ri në moshë, i telefonova Presidentit Harry S. Truman, kur ndodhesha në Kansas City për të mbajtur një fjalë. Pyetjes se cila ishte gjëja që e kishte bërë më shumë krenar gjatë presidencës së tij, Trumani iu përgjigj:

Në vitin 1945, studiuesit në Universitetin Vanderbilt nisën një studim për të zbuluar normën e përthithjes së hekurit tek gratë shtatzana. Metoda e tyre e preferuar e matjes ishte hekuri radioaktiv. Studiuesit i dhanë pilula 829 grave anemike, pa ua thënë se po konsumin dicka radioaktive. Falë pilulave, gratë morën

Mijëra protestues pro demokracisë në Hong Kong kanë pushtuar mediat sociale për të shpërndarë fotografitë dhe filmimet e demonstratave që kanë nisur që të premten. Megjithatë, qeveria në Pekin është angazhuar në një përpjekje të madhe për të mos lejuar që këto pamje të mbërrijnë tek përdoruesit e mediave sociale

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duke gjykuar nga teoricienët e konspiracionit, së shpejti do të përjetojnë një sulm fatal bërthamor. Në fakt, ata thonë se 20 dollarëshi amerikan, i shtypur në vitin 1998, fshihte një mesazh në lidhje me shkatërrimin e Qendrës Botërore të Tregtisë në New York më 11

Në Hongkong dhjetëra mijëra demonstrojnë kundër reformës elektorale të planifikuar dhe kërkojnë të drejtën e bashkëvendosjes. Në çështjet parimore qeveria kineze do t’i përmbahet kursit rigoroz Philipp Bilsky Janë pamje, që me këtë intensitet nuk janë parë deri më sot në Hongkong. Përleshje mes demonstruesve dhe policisë në zemër të