25/09/2014

Nga Edi Rama* THE HUFFINGTON POST Vizita e Papa Franceskut në Shqipëri këtë jave, ishte një moment kulmor në historinë e vendit tim. Por më shumë se kaq, ishte një mesazh i fuqishëm për botën. Së pari, sepse ai zgjodhi një prej vendeve më të varfër të Europës për të

Dominique Moisi Një mbledhje e ekuivalentëve modernë të Metternichut, Castlereaghut, Aleksandrit I dhe Talleyrandit është gjithashtu një ëndërr: nuk ka sot të tillë. Por, në konfrontimin e kaosit të sotëm dhe përshkallëzimin e dhunës, këta udhëheqës që kemi do të bënin mirë të gjenin pak frymëzim prej paraardhësve të tyre,

Nga Jean-Louis Chaussade (Drejtor i përgjithshëm i Suez Environnement) Samiti për klimën i organizuar nga OKB-ja më 23 shtator në Nju Jork shënon hapjen e një vitit vendimtar për negociatat ndërkombëtare mbi klimën. Në raportin e 5 të të Grupit të ekspertëve ndërqeveritarë mbi evolucionin e klimës (GIEC), komuniteti shkencor ndërkombëtar

Në Uashington po përhapet gjerësisht thashethemi se çdo presidenti të ri që shkel në Shtëpinë e Bardhë i dorëzohet një dosje me të gjitha sekretet shtetërore. Një dokumentar i kanalit gjerman N24 është përpjekur të ndjekë këto gjurmë për të zbuluar më shumë rreth kësaj çështjeje. Në Uashington po përhapet

Liberation Barack Obama i bëri thirrje Rusisë të zgjedhë “paqen” dhe t’i japë fund “agresionit” të saj në Ukrainë, si një kusht paraprak për heqjen e sanksioneve perëndimore, në momentin ku negociatat mbi të ardhmen e rajoneve separatiste janë në pikën e vdekjes. Duke marrë fjalën në tribunën e OKB-së,

Kur Bashkimi Sovjetik ra, shumë vëzhgues prisnin që një gjë e tillë të ndodhte edhe me aparatet e sigurisë së tij. Në fakt, epoka passovjetike ka parë shfaqjen e një grumbulli organizatash inteligjence akoma më influence që dolën nga dy agjencitë fillestare sovjetike: KGB-ja, e cila kombinonte inteligjencën e brendshme