24/09/2014

Shirley Cloyes DioGuardi Roland Gjoni SHBA dhe BE duhet ta ripërtërijnë zotimin e tyre si garantues të Marrëveshjes së Ohrit dhe ta lidhin perspektivën e anëtarësimit në BE jo thjesht me zhbllokimin nga ana e Greqisë, por me zbatimin e plotë të Marrëveshjes, sundimin e ligjit, luftimin e korrupsionit qeveritar

SKENARI: Damasku është i kënaqur për sulmet. Teherani, vetëm në dukje është përjashtuar nga lojërat: në të vërtet udhëzon militantë shiitë që gëzojnë mbështetjen ajrore të SHBA dhe lëvizin në bashkërendim me drejtuesit e Riadit, fuqia kampione e sunitëve Bernardo Valli Parashikohej prej kohësh. Përshpejtimi ndodhi prej situatës shumë të

Mata Hari mund të jetë një nga agjentët  e dyfishtë më të famshëm të historisë, por ajo nuk ishte një agjente e mirë. “Sekretet” që ajo fitoi nga burimet rivale gjermane dhe franceze ishin zakonisht lajme të vjetra. Aftësitë e saj në të vërtetë, me sa duket, ishin me shumë

“Conte ka thënë që Juventusi im është ekipi më i fortë i vitit që kaloi? Nëse e ka thënë, mund të rri i qetë. A konsiderohem më me fat se ai? Ndihem më i qetë”. Në vigjilje të ndeshjes me Cezenën, Massimiliano Allegri e pranon krahasimin me Antonio Conten. Klasifikimi

Megjithë premtimin e tij për të qëndruar i tërhequr nga jeta politike, Nicolas Sarkozy vetëm ka orkestruar kthimin e tij, qysh prej largimit të tij Elysée në vitin 2012 Olivier Faye, Matthieu Goar, Alexandre Lemarié Le Monde “Pas tridhjetë e pesë viteve mandate politike, angazhimi im në jetën e vendit

Si mundet një vend, që vetëquhet komunist, të menaxhojë rritjen e paprecedentë, të pabarazive dhe të spektaklit gjithnjë e më të zakonshëm të milionerëve që nxjerrin pronat e tyre? Ronald Reagani na ndihmon të kuptojmë Gjithnjë e më të pabarabartë. Distancat mes të pasurve dhe të varfërve vazhdojnë të zgjerohen.