22/09/2014

“Vrisni jo-besimtarët kudo në botë! Veç objektivave ushtarake perëndimore, sulmoni edhe civilët”. Këto janë fjalët e mesazhit audio të lëshuar nga Shteti Islamik (ISIS) ditën e diel. Fjalët janë shqiptuar nga zëdhënësi i Shtetit Islamik Abu Muhamed Al Adnani drejtuar xhihadistëve dhe mbështetësve të tyre në mbarë globin. Thirrjet u

Që prej muajsh, bota flet për dhunën e pashoqe të grupimit terrorist ISIS. Ekstremistët islamikë të këtij grupimi kanë vrarë mijëra njerëz. Madje kanë ekzekutuar pengje perëndimore përpara kamerave. Por autoritetet e sigurisë në SHBA kanë një paralajmërim tjetër: Perëndimi duhet të ketë frikë nga një rrezik më i madh

Obama ka folur kohët e fundit për “kosto”, duke iu referuar luftës civile që po ndodh në Ukrainë. Presidenti amerikan, shkruan blog-u Zero Hedge, nuk kishte në mendje vetëm Gjermaninë dhe Europën në tërësinë e saj, që do të jenë të detyruar të shkojnë drejt një recesioni të thellë prej

Mbush tetë vjec fjalimi i famshëm i ish presidentit venezuelian, Hugo Chavez, përpara Organizatës së Kombeve të Bashkuara, në të cilën e quajti “djall” presidentin e atëhershëm të SHBA, George W. Bush dhe denoncoi imperializmin amerikano-verior. “Dje, djalli erdhi këtu, dje djalli ishte këtu, në po këtë vend. Mban ende

Një instrument kolosal i survejimit në masë, mishërimi i maktheve më të frikshëm totalitarë. Denoncimi i Julian Assange në librin “Kur Google takoi Wikileaks” “Modeli i sipërmarrjes i Google është spiunazhistik”. Motorri i kërkimit? Një instrument kolosal i survejimit masiv, mishërimi i maktheve më të frikshëm totalitarë. Janë këto tezat

The Economist e ka përshkruar si “shumë shqetësues” nga këndvështrimi i Perëndimit, afrimin e shteteve të tjerë në Organizatën e Shangait për Bashkëpunim (organizmi ndërqeveritar i themeluar në 14 qershor 2001 nga krerët e shteteve të pesë vendeve: Kina, Rusia, Kazakistani, Kirgistani, Taxhikistani dhe Uzbekistani). E frikshme perspektiva “e një