21/09/2014

Jesse James mund të ketë qenë një nga të paligjshmit më famëkëqinj të Shteteve të Bashkuara, por njeriu që e qëlloi atë mori mllefin e brezave. James udhëhoqi Bandën James në një seri plaçkitjesh gjatë fundit të 1800 që kishte për qëllim çdo gjë, nga bankat tek trenat, tek njerëzit

Përgjatë tetë viteve, fotogazetari veteran Sebastiao Salgado – duke udhëtuar me avion, në këmbë, me kanoe apo edhe me balonë – zhvilloiu më shumë se 30 udhëtime në disa prej vendeve më të largët dhe më të paprekur të globit. Vizitoi pinguinë në Antarktidë, Kanionet e mëdhenj në SHBA si

Udhëtimi i parë në një shtet europian për Papën: “Një vend që ka vuajtur shumë, por që më pas ka ditur të gjejë paqen mes feve të ndryshme”. Apeli për të rinjtë: “Thuajini jo idhujtarisë së parasë”. Mesazhi i Napolitanos për Bergoglion: “Vizita e tij është ngushëlluese për ata që

Tokë e heronjve dhe martirëve, që kanë sakrifikuar jetën për pavarësinë. Shqipëria shfaq një bashkëjetesë paqësore mes feve të ndryshme Përgjatë rrugës që të con në pallatin presidencial dhe në sheshin ku do të mbahej Mesha, që mban emrin Nënë Tereza e Kalkutës, janë varur fotografitë e 40 martirëve të

Quhej Simon dhe ishte një peshkatar nga Betsaida, në bregun lindor të liqenit Tiberiade, në Galilea. I martuar, u transferua me gruan, babain, vjehrrën dhe vëllain Andrea në Kafarnao, ku ekzistonin perspektiva të sigurta për tregtinë e peshkut. Në Betani, gjithmonë me Andrean, u bashkua me dishepujt e Gjon Pagëzorit

nga Alexandre Lemarié Le Monde Pak para njoftimit, nga Nicola Sarkozy, për kthimin e tij në politikë historiani Christian Delporte, autor i librit “Come back! Ose arti i rikthimit në politikë” zbërthen për “Le Monde” strategjinë e ish-presidentit për t’u rikthyer në skenën politike. Si e analizoni ju mënyrën me