19/09/2014

Friedrich Nietzche ka lindur në vitin 1844 në një fshat të qetë në pjesën lindore të Gjermanisë, ku – për breza të tërë – paraardhësit e tij kishin qenë pastorë. Ai kish patur rezultate vecanërisht të shkëlqyer në shkollë dhe universitet; kishte shkëlqyer kaq shumë në greqishten e lashtë (një

Paqe, thjeshtësi, përulësi. Françesku do të predikojë, pra të ungjillizojë, të jetojë sipas Ungjillit. Dëshmia, më shumë se sa doktrina. Që Françesku e pranon pa asnjë lloj hezitimi. Duke na risjellë shenjtin e Assisit që deshi të hiqte dorë nga të mirat e babait për të përcjellë mesazhin e ungjillit

Presidenti Rus Vladimir Putin ka kërcënuar gjatë një bisede private se do të pushtojë Poloninë, Rumaninë dhe Shtetet Baltike. Kërcënimi, sipas të përditshmeve gjermane është bërë gjatë një bisede telefonike me homologun e tij ukrainas Petro Poroshenko. Putin mësohet t’i ketë thënë Poroshenkos se nëse dëshironte “trupat rusë mund të

nga Alain Frachon 
Le Monde Lule në pushkë, fjalim i pakundërshtueshëm luftarak, një koalicion amerikano-evropian – nuk do ua “përdredhë qafën” xhihadistëvë të Shtetit Islamik (EI). “Ne do t’i mundim ata”, bëri thirrje Barack Obama; po të njëjtën gjë tha dhe presidenti francez, François Hollande gjatë vizitës së tij në

Një vështrim në kohën kur Skocia dhe Anglia, të paktën në parlament dhe në perandori, u bashkuan më 1707 Për aq kohë sa nuk kanë mbetur gjallë vetëm njëqind prej nesh, ne në asnjë rrethanë nuk do të vihemi nën sundimin anglez. — Deklarata e Arbroath, viti 1320. Në këtë

Na pëlqen apo jo, shoqëritë tona ndoshta janë duke përjetuar këtë tranzicion. Por ende nuk mund të imagjinojmë që nuk ka më shtete. Por të pranojmë se ata ishin zgjidhje të përkohshme për situata historike specifike mundet që vetëm të na ndihmojë të menaxhojmë një tranzicion për çfarëdo që të